Acest modul oferă în primul rând o perspectivă asupra diferitelor servicii turistice și a caracteristicii sale principale, cu o privire de ansamblu asupra importanței construirii „experiențelor” solicitate de turistul modern și a modului de creare a experiențelor integrate cu AR, aplicând ceea ce a fost învățat în M1, M2 și M3 și creând noi servicii turistice și exploatând AR. Modulul oferă informații despre modul de dezvoltare a nucleului experienței, privind ținta și contextul, analizând concurenții, pentru a construi nu numai un plan de afaceri, ci și o rețea pentru a coopera cu principalii jucători existenți în destinația turistică locală. 

Acest modul va prezenta tehnologiile realitate augmentată – AR, realitate virtuală – VR și comunicare digitală în ceea ce privește interfețele întâlnite. Prima unitate va elabora conceptele fundamentale ale celor două tehnologii și domeniile posibile de aplicare a acestora, în timp ce a doua unitate va elabora aspecte tehnice și echipamente pentru cele două tehnologii, dar și un ghid general pentru dezvoltarea AR și VR. Cea de-a treia unitate va prezenta comunicarea digitală și interfețele digitale și modul în care utilizatorii pot utiliza mediile de comunicare digitală și caracteristicile lor cele mai comune. Fiecare unitate este însoțită de 5 întrebări multiple prin care utilizatorul își poate testa cunoștințele dobândite.

După ce urmați acest modul, veți putea:

  • Să înțeleagă importanța competențelor antreprenoriale pentru industria turismului;
  • Identificarea diferitelor stiluri de conducere;
  • Înțelegerea conceptului de a conduce prin exemplu;
  • Aplică Dos și Don’ts de convingere;
  • Explicați și aplicați modelul de instrumente de persuasiune.
  • Care sunt posibilele părți interesate pentru furnizarea unui fond?
  • Care sunt oportunitățile pentru o strângere de fonduri de afaceri?
  • Cum de a crea un plan de afaceri.

În acest modul, vom introduce subiectul, vorbind despre principiile turismului, cu conceptele, teoriile și literatura sa, principiile fundamentale, tendințele și importanța acestui sector pentru economie. De asemenea, vom analiza factorii negativi și pozitivi care afectează turismul și vom descrie evoluția acestuia de-a lungul anilor. Într-o a doua parte a modulului, vom aborda principiile de bază ale managementului turismului, vom explica natura, domeniile și abordările de gestionare a organizațiilor de turism, în timp ce vom planifica, evalua, organiza și bugeta sectorului prin crearea unui plan de afaceri în domeniul turismului. În cele din urmă, vom vedea cum se aplică aceste concepte în studiile de caz reale care au fost realizate în contextul proiectului „Antreprenoriat social integrat cu AR și tineretul rural”.